neljapäev, 25. mai 2017

Esimene saak söödud.




Väljas on lõppude lõpuks ilus kevad ja loodus tegutseb. Muru kasvab mühinal ja kõikvõimalikud õitsejad annavad oma parima.
Esimene rabarberikook ja oblikasupp on söödud. Neid varsi ja lehti tuli küll umbes nädal aega tagasi käpakil maas otsida aga sain ikka koogi ja supi jao kätte.
Tänaseks on tänu soojadele ilmadele kõik taimed järsult kasvu visanud. Oleksin äärepealt oma esimesest sparglisaagist ilma jäänud.


Basiilikutaimede armee on kasvuhoonesse kolitud, sealtki sai latvu näpistatud ja nendega maiustatud. Ja kasvuhoones õitseb esimene tomatitaim.
Vaatan väikese kadedusega teiste aiamaade pilte. Mul on selline muld ainult kasvuhoones. Väljas on ta ikka kole savirikas, kipub känkrasse. Eile kraapisin kasvuhoones esimest umbrohutõrjet, kohe lust oli tööd teha, kui muld pehme ja kohev. Aga eks sinna on ikka hulka igasugu muud kraami sisse segatud.
Kasvuhoone viinamarjad Aljoshenkin ja Canadice alles alustavad pungumist. Võttis neil ikka aega see aasta. Ülejäänud loovad juba õiepungi.
Ok. Õue minek. Roosa silla tahab välja kaevamist, spargel tahab muldamist, peenar tahab rohimist, peenraserv kohendamist....

8 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Vaatan minagi neid ilusaid muldasid kadedusega :) aga on nagu on.

Tsiil ütles ...

Mõnus sparglisaak! Maa võib ju känkras olla, aga viljakam kui liivasoss. Küll sa oma aiamaa ka ära kobestad, sul nipid ju selged! Mönusat aiapäeva!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Jah, on nagu on. Ja seetõttu mul ongi kasvuhoone alati kõige saagikam ja muu ala rohkem ...

Suvelilleke ütles ...

kas sa oblikasuppi teed kultuuroblikast? Meil oblikasupp söödud umbes kuu aega tagasi, metsast korjatud oblikast.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

kultuuroblikast ikka. Heinamaa peal kasvab teda ka agano selle korjamisega näeks veel rohkem vaeva. Täna muidugi on pealsed juba suured

Eve Piibeleht ütles ...

Minu spargel vindus mitu aastat pooleteise varrega ja lõpuks läks välja, päris kahju kohe. Oblikaid ma küll ei söö.

mustkaaren ütles ...

Spargel on ju lill :D
Savimuld on igal juhul parem kui liiv.
Heh, meil tomatid alles noorekesed, õiteni läheb veel aega.
Kiire on ja kiiremaks läheb. Jõudu!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Sügisel on lill, kevadel on päris maitsev