laupäev, 2. juuli 2016

"It's alive!!!!!!!" ehk talvekahjude kokkuvõte

Heh. Käisin hommikul vara võileiva peale aiast rohelist toomas ja vaatasin, et labidas on käepärast - kaevan siis selle õnnetu roosi Westerland välja. Nooh, et jaanipäev möödas ju. Kaevan välja ja vaatan -  naadivõrsed ümber hukkunud juurika. Kahtluseuss hinges, hakkasin urgitsema ja no ei olegi naadivõrsed, kallis roosike ise toimetab seal! Istutasin ta potti. Sussitan teda pisut. Nii hea meel on.

Ilma talvekadudeta ma ikkagi päris hakkama ei saanud. Kadunud on paar kõrgeid kukeharju, mille kohta kehtib vana tõde:" LGP LILLEKASVATAJA! KUI SA OSTAD UUE TAIME, RAPUTA SEE KRRMUSE TURVAS TA JUURTELT JA ISTUTA TA KORRALIKKU JA ÕIGESSE PINNASESSE. UNUSTA SEE - ISTUTA KOOS MULLAPALLIGA - JUTT KOHE ÄRA. TURBAPALL HOIAB TAIME JUURED ENDA SEES, TAIM EI JUURDU KORRALIKULT JA KINGIDKI OMA ILUDUSED TALVELE. Olgu see viimane kord, kui ma pean sinuga sel teemal rääkima!

Ja Järvseljalt rõõmuga hangitud jalakas pole kah seni elumärki näidanud. Ei aja ka juurmisi võsusid. Praeguseks on pookoks vist ka juba kuivanud. Vähemalt minu isikliku vaatluse arvates küll. Aga ma saan Järvseljalt uue, sest pole midagi parata, ka neil oli talv.

5 kommentaari:

Krissu ütles ...

Rõõm roosist, et ikka elus. Tean seda rõõmu, kui peale seda talve jälle sai leitud keegi kes esmapilgul surnud, elus oli. Muidugi, neist, kes sul välja läksid, kindlasti kahju, aga paraku seda ikka juhutub, peale selliseid talvesid.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Sel aastal on jah nii sed rõõmu kui ka kurptust aga aednik läheb edai nagu tank, täidab tühjad kohad uutega ja silitab tublisid jääjaid või poputab muul viisil, kusjuures iga omal viisil :D

MUHEDIK ütles ...

Kes on Sulle õpetanud koos mullapalliga istutamist? Vastupidi, igal ajal ja kõikjal räägitakse, et haruta juured lahti. Kuidas seda siis teha, kui mulda ära ei raputa? Ainult suvikuid ei tohi laiali lõhkuda

mustkaaren ütles ...

Olen kah selle tatise turbapalli sees talvitunud taimedest ilma jäänud. Yks asi on juurte lahtiharutamine, teine see, et võimalikult palju seda vedelat ja vettivat turvast juurepallist välja nt kloppida, harutada, pesta jne.
Kirjutan su tänasele tarkuseterale mõlema käega alla.

elu aias ütles ...

Jah, taime juured hoiavad mõnuga sest turbapallist kinni, neile see meeldib. Kas jalakat lämmastikuga ei püüdnud turgutada. Mina sain paljud asjad elule, kui lämmasikuga turgutasin.