laupäev, 11. juuni 2016

Uitmõtted

Ega see tähestiku järgi taimede kirja panemine polegi nii lihtne. Praegu olen K-tähe juures ja sinna ma vist jäängi. K-tähega taimi on palju - kukeharjad, kurerehad, kivirikud ... jne. Korra sain kukeharjad kõik ritta, siis aga unustasin salvestamata ja kogu ilus nimekiri haihtus. On ikka ...
Kivirikke juures vahin juhmilt lage (no astilbedega on ka see jama) - no mis nimekiri see selline on? valge-madal,valge- kõrge, roosa-madal, roosa-kõrge. No andke andeks!
Aga sellegipoolest on see hea moodus nimekirja teha. Läheb ikkagi paremini, kui paberil variant (seda tassitakse ju kogu aeg aeda, seal vahel on nn näpujäljed ja mullaproovid, lehed kortsus ja sisse soditud mingeid skeeme, millest ükski tont enam hiljem aru ei saa. Aga no palju ladina keelt .... Diagnoos? Aednicus Scisofrenicus?)
Iga talv alustan ma ka exceli tabeli täitmist aga ei jõua kaugemale, kui dokumendi loomine ja pealkirjade vormistamine.
Täiendame diagnoosi - Aednicus Scisofrenicus Alba per. Unipea. 
Midagi pole parata, talviti see nimekirja tegemine ei õnnestu.
Hää küll.
Sukeldun on K-tähe juurde tagasi.
Kellukas ....


7 kommentaari:

Suvelilleke ütles ...

mul on ka samal põhjusel exeli tabeli nimekiri pehmelt öeldes poolik. Kui ma ikka taimel peale perekonna muud kirja panna ei oska, eriti kivirikke ja astilbesid vaadates, siis pole sest paberil nimekirjast kasu. Peab ikka pildalbumi tegema, siis näed vähemalt pildilt, et see või teine.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Pildipank on mul kah liiga lünklik, et talvel seda teha. Suvel on kogu roheline seltskond ise kohal ja hoolimata talvekahjustustest jms, miks vahest fotod jäävadki tegemata, on nad mul silma all ja ma saan nad rahus üle lugeda ja ükski ei jää välja.

mustkaaren ütles ...

Kas sa Hortiasinus officialis 'e ka kirja panid?

mustkaaren ütles ...

Kas sa Hortiasinus officialis 'e ka kirja panid?

mustkaaren ütles ...

2) ja see Aednicuse varieteet on Purpurea, mitte Alba.

mustkaaren ütles ...

2) ja see Aednicuse varieteet on Purpurea, mitte Alba.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

aa, muidugi purpurea, jajah :)