reede, 28. august 2015

Mõningaid suht suviseid retsepte


See retsept on tegelikult vist pigem talvine aga ma katsetasin, tuli välja hea ja igaks juhuks panen siia kirja.
Viskan blenderisse 2 kobedama suurusega Togrami valget kartulit (sordinimi Flavia vist oli?)  tükeldatult, hiljem umbes 5 cm jagu suvikõrvitsat, kaks muna, pool klaasi piima, jahu, soola, köömneid.
Segan parajalt paksu taigna ja küpsetan nagu pakse pannkooke ikka.
Väga hea, kõik kiitsid.

Muidu ma olen suvikõrvitsat pannkoogi sisse riivinud aga siis lapsed jörisevad selle toidu kallal. Nii oli kõrvits peidus ja lapsed õnnelikud.


Praeräim. Pead maha, sisikond välja, loputan kah külma vee all. Veeretan jahus, praen õlis. Super-nämma.



Muretaignapõhi. Keedukreem. Kõige otsa head ja paremat. Probleemid - põhi võiks olla ikkagi peenemaks rullitud, niisama näppudega vajutades küpseb ta hiljem ikkagi liiga paksuks. Ja keedukreem ei tohiks liiga vedel olla. Zelatiini lisades tuleb aga suhkrut rohkem panna muidu jääb mage. Mage ei meeldi kellegile.


Kaval tort. Vaja läheb biskviitpõhja, selle küpsetab ise, siis saab sinna näiteks pähkleid lisada või muud, mis meelepärane. Kavalused: kreemiks kasutada tavalist poest ostetud shokolaadikreemi ja biskviitide vahele panna poest ostetud shefiiri. Kaunistada mingi hapuga, näiteks punased sõstrad, sest muidu ei söö seda topeltmagusa hunnikut keegi ära.


Ohhoo, suvine lemmik. Ei ole varasuvel midagi vahvamat kui peekoniga praetud suhkruherned. Lisandiks proovisin maisimannaputru praetuna. Peenelt öeldes - polenta. Eks ma kuskilt kokandussaatest selle nipi leidsin, otsustasin proovida ja see tuli päris suupärane välja.


Õpetus järgmine: keedad vee ja piimaga maisimanna pudru valmis ja siis kallad pudru lameda põhjaga anumasse. Fooliumi võib ka vahele panna. St vooderdad ühe taldriku või vaagna fooliumiga ja kallad pudru sinna. Kui ta jahtunud on, on ta ka paksenenud. Lõikad parajad ruudud ja praed pannil õlis. Kuumust peab jälgima, muidu pruunistunud osa jääb panni külge kinni aga see krõmps ongi kõige parem.

Viimaseks siis veel üks tordi kaunistusviis. Retsept sama, mis maasikakoogil.



Ja päris viimaseks üks retsept - soolane küpsetis, mille retsepti tuleb veel täiustada.


Võib teha eraldi muretaignapõhja aga ei pea. Sega kokku mure kohupiim, riivitud juust, rukola salatit, valget sibulat ribadeks hakituna, singiviilukaid, paprikat, suhkruhernekaunatükke, suvikõrvitsatükke, margariini, mune, jahu, soola.
Kallad kogu kupatuse võitatud vormi, kaunistad ja kuhjad riivjuustu.
Ahju.
Tervislik, maitsev

2 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

lähen köögitoimkonda, millegipärast läks kõht tühjaks ja järgmisel nädalal lasen Ülol räime tuua :D

Köögikata ütles ...

Nii palju retsepte kohe!