kolmapäev, 30. juuli 2014

Magus suvi.

 Hea on see suvi. Just minu maitsele. Saab ikka kõike ja rohkem veel sellel suvel. A, B, C ja D vitamiini, herneid ja ujuda. Kurki me tõenäoliselt ei saa, kui ehk mõned aga see on täpe.
See aasta tõotab tulla korralik õuna-aasta üle mitme aja. Siis saab jälle hullult õunu koorida, nii, et seda nägu. Aga ega seegi paha ole. Õunad on maitsvad. 
Panin täna oma alaealised tööle. Tegid sõstramoosi.  Tarisin kapi põhjast välja nõuka-aegse marjamehumasina ja muudkui lasime käia. Lapsed kiitsid, et küll oli tore tööd teha. Nad olid moositehase omanikud ja muudkui kordamööda ajasid masinat ringi. Tasuks said jäätisekokteili. See on üldse viimaste päevade põhisöök meil olnud.
Üksi ma poleks küll viitsinud nii palju marju korjata või selle mehuga jännata. Aga nüüd saime hulka mehu ja kui viitsime, siis saame teist sama palju veel.


Vokitoit kui lihtne talutoit:
Pruunista vokipannil pekikõrneid või grillvorstitükikesi. Lisa värskeid herneid, varem valmis keedetud odrakruubiputru, hakitud rukola salatit. Maitsesta soolaga.

Kirsivaht:
vahusta munavalged näputäie soolaga tugevaks vahuk, lisa suhkur ja vahusta veel. Siis lisa värskete ja ilma kivideta kirsside toormoos ja vahusta veel.
Kaunista kirssidega.


Ülevaade minu valgest aiast:


Ülevaade minu päevaliiliatest (valge on puudu ja varajane kollane on ka puudu):


8 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

lapsed on vahvad abilised kui neil on motivatsiooni :D aga see loss teeb mind lausa härdaks, endiselt :D

MUHEDIK ütles ...

Tublid armsad lapsed. Mis neile veel meelepärasemat saab olla kui lõhnav magus oma lossi trepil.

Tsiil ütles ...

mmm moosivabrik :)

Eve Piibeleht ütles ...

Vaat punased sõstrad ei lähe siinkandis kellelgi alla peale lindude

isehakanud lillekasvataja ütles ...

eks ta jääb meil ka talviseks morsi tegemiseks. Muud ei tea temaga teha tõesti. Ma olen kah päris mitu aastat sõstardega linde toitnud. Tegelikult päris vahva, et mehu tegemiseni jõudsime

Krissu ütles ...

Tõesti nämma postitus. Lastel ka rõõmu kui palju, tore et selliseid koduseid toimetusi neile on.Pildid ka mõnusad.

Köögikata ütles ...

Sõstramehu keedan mina tarretiseks ja siis sellega teen talvel moosipalle. :)

mustkaaren ütles ...

Meil peaks ka kuskil pööningul selline moosimasin olema.
Praegu on muudki paremat, aga vaat talvel kraabid tikripõõsastel lume pealt ja avastad, et mitte midagi pole! Siis võtad jääkambrist härdalt karbikese punasesõstramoosiga. Tublid tydrukud-moosivabrikandid.
Loss mõjub tõesti unustamatuna. Lahe.