laupäev, 8. veebruar 2014

Hakkas pihta


Olen alustanud tasakesi toataime ümberistutamisi. Peenemad mullad on poest kohale toodud, esimesed toataimed on õnnelikult ümber istutatud. Esimesed seemned külvasin kah: mehhiko vanikkuljuse. Minu suur lemmik.
Siis seisin jupp aega kalendri juures, torkisin näpuga joonistatud päevi ja otsustasin, et muu kraami külvamiseks on vara. Ma olen üsna tüdinenud nendest väljaveninud tomatitest, millega varasuvel midagi peale pole hakata.

Agaav on nii pirakaks juba kasvanud, mis imenipiga ma selle taime ümber istutatud saan, pole mul õrna aimugi: raske on ta ja torkiv.
Enamik toataimedest on mul pikka aega ühes mullas istunud (va. palmid, sest need käivad iga suvi õues-kasvuhoones suvitamas) ja kui ma võrdlen oma aiamulda (kõige kompostiga ühes tükkis), siis on vahe ikka väga suur. Konsistentsis. Minu aia muld on ikka täitsa savi. Aga palmidele ja agaavile tegelikult peaks minu muld sobima, sest Lõuna-Prantsusmaa pinnas oli veel 100 korda savisem, kus nii palmid kui ka agaavid kenakesti kasvasid looduslikul moel. Täitsa üllatusega uurin poest ostetud spets-agaavimulda, see on kui pehme sammal pisukese liiva ja huumusega.

1 kommentaar:

MUHEDIK ütles ...

Tubli oled. Mul oleks ka vaja üht-teist ümber istutada, aga üks väike tegelane tunneks mulla vastu vist suuremat huvi kui taimed :)
Mina külvan tomati alati 25.03, kasvavad hästi, ei veni ja saaki hakkavad esimesed andama jaanipäevaks.