neljapäev, 12. aprill 2012

Väsinud aga rahul aga väsinud aga ...

Lillekasvataja väsinud.
Lillekasvataja ärkas täna hommikul vara, luges kaks tundi raamatuid ja kirjutas kokkuvõtet.
Siis läks Lillekasvataja õue.
Ja tegi oma korvi valmis:



Lillekasvataja kruvis korvi siit-sealt traadijuppidega kindlamaks, viskas sületäie pahna korvi ja leidis, et see hea oli. Mingist teetöödel kasutatava tekstiili topib kah Lillekasvataja sinna sisse. Äärtele voodriks. Igaks juhuks. Aga ta teeb seda pärast. No siis. No siis kui ta enam nii väsinud pole.
Sest Lillekasvataja tegi täna veel midagi. Ta imetles lilli. Krookuseid peamiselt.




Ja siis tegi Lillekasvataja teise korvi veel:



Kui väsinud Lillekasvataja teaks, et kui pikalt kestab selliste korvide säilivusaeg, siis ta saaks otsustada, et äkki teeks kolmanda ka ...

PS.: täna siis oligi see selle kevade esimene hüper-super soe päev.

14 kommentaari:

Anu ütles ...

Krookused... ahh tahaks kaaaa krooksusid, aga meil kogu hoov veel lund täis, sulaks see ometi kiiremini.

Unknown ütles ...

Korvid on marudad.Tahtsin ka teha kompostivõrgu ümber, aga mee laitis maha. Ütles, et see on kohutav töö! Ta ei tunne Sind...!

Tii ütles ...

Järgmisel aastal siis on kompost valmis ja korvides laiutavad lopsakad kõrvitsalised. Vau! Ilma kõrvitsatetagi on juba ilusad.

mustkaaren ütles ...

Ilusad triibulised krooksused!
Kompostikorve ei ole kunagi liiga palju. Minu prktika n2itab, et kergemast pahnast ehitised kestavad 2 hooaega, aga 3. kukuvad tasakesi laiali.

Milda ütles ...

Loomulikult peadki olema rahul, ma oleks ka, kui keegi sellised suured ja ilusad maakorvid mulle valmis teeks ja kui ise hakkama saaks, oleks veel eriti rahul. Äkki andsid impulsigi? Jõudu järgmise punumiseks!

Nodsu ütles ...

Oiii, lammas all paremas nurgas on nii nunnu! :)
Tegelikult jube lahedad korvid, päris hull töö ikka need kokku punuda. Hoian pöialt, et nad ajahambale vapralt vastu peaks!
Ja need kevadised krookused on ikka jätkuvalt imearmsad! Nende imetlemine peaks ju pigem energiat andma, mitte väsitama ;)

Mariihen ütles ...

No nii! Nüüd on siis selge, et ma elan Põhjanabal. Kõigil aiasõpradel krookused õitsevad, aga meil on vaid pisikesed otsakesed maa seest välja tulnud. Kuigi kasvavad päikesele avatud paigas. Sama lugu on kirgaslilledega. Otsi või luubiga! Täna siiski nägin juba ilma luubita, et miskit hakkab nagu ennast mullast välja ajama. Ja loomulikult on lund veel hulgi!
Aga korvid on hüper-super ägedad!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ahhaa! Nodsu nägi lamba ära!
Triibuliste krookuste nimi on Pickwick.
Tegelikult väga hull töö pole. Mees on ju abiks. Tema võttis ju võsa maha ja viskas sobivad oksad lõkkeplatsi kõrvale hunnikusse. Minu asi on need korda lõikuda ja paika panna. Täna hommikul küll tunnen kuidas peopesad kirvendavad. :)
Tiia: ei, see pole kohutav töö aga palju materjali peab olema
hmmm, kaks hooaega on hea küll.

Rose ütles ...

oh kui tubli ja töökas! :) Jah, olen ka märganud, et 2 hooaega sedalaadi ehitised tõesti kestavad...just koristasin 2 aasta tagused aiakaitsed ära! :)
Ise tahaksin ära õppida laastukorvide tegemise...vanaisa tegi neid, kuidagi väga uhked ja ilusad olid...ehk pensionipõlves kunagi!:)

MUHEDIK ütles ...

Lohutuseks Marele, meil ei õitse ju ka veel peaaegu midagi, see 1-2 õit kuskil kogemata kohas pole veel mingi õitsemine:)
Tead Lillekasvataja, ega see töö ega miski ei väsita, hoopis värske õhk on see kurja juur, meie nimetame teda värskeõhumürgituseks.

A mis nüüd korvidesse puutub, siis vapustavalt uhke ja ilus oleks ikka 3-ne grupp, veel parem kui 3 + 2, praegu on lihtsalt huvitav. Ma ei naera praegu, päris tõsiselt. Sul seal ju seda lagedat maad küllalt. Kui täis saavad, siis kas kõrvitsad või mungalilled ja kõik kiljuvad vaimustusest.

Kadakas ütles ...

Ohh, ma kujutan juba ette, kuidas neist korvidest õiemeri alla voolab! Iiiluuus!

Helve ütles ...

korvid on super!
ja mida enam, seda vahvam!

kodukana ütles ...

korvid on tõesti vaffad

Köögikata ütles ...

Jah, 2 hooaega. Mul oleks ka vaja üks laialivalgunu ära lõpetada...ja uusi teha. Aga materjali pole.