reede, 25. juuni 2010

Mitte küll 100% aga siiski üsna valmis!

Müttasin õhtuni välja ja saingi valmis! Mitte küll 100%, osa taimi jäi istutamata aga peenar ise on valmis. Tiigi kivid kah peaaegu kõik  paigas. Pisut peab sättima veel aga seda teen siis kui veetaimi istutama hakkan.
Ja olgugi, et päris ideaalkorras see plats seal pole, no muru on ära trambitud jms, tegin ikka pilti ka! Enam-vähem igast küljest.


Siin servas on mul värvide kakofoonia: kollakasroheline Sum and Substance, bergeenia punased lehed, sinine aediiris ja roosakashallid kivid. Ja agaav pääses ka lõpuks lillepotist välja ja on nüüd on the beach! Täitsa sobib sinna.
Vastaskaldal ...


... on hosta Blue Cadet, veel bergeeniaid ja läätspuu leinavorm.
Aga seal vahepeal, seal kuhu peitsime kose tekitamise tarvis kastekannu, on pisike alpi maastik:




Sinna kolisid nõmmkann ja minu kolm kivirikku: kobarkivirik Saxifraga paniculata, varjukivirik Saxifraga Urbium ja üks Arendsi kivirik. Taha ülemisele peenrale on planeeritud ka alpiaeda sobivaid taimi: mägimänd, see, mis kasvab umbes meetri kõrguseks, looduslikud tulbid ja laugud ja üks mägi-jumikas. Ja korallpojeng mascula, Kaukaasiast, aga nohh, see ka mägine maa! Ja Jaapani ülane, samuti mägine maa!
Nii et jahh, stiil on mul seinast seina: kompott ühesõnaga. On nii alpiaeda, jaapani aeda, looduse matkimist ja keskpärast eesti tiigikunsti. Aga eks see ole arenev asi siin, näis kuhu ta kulgeb oma arenemisega.
Nüüd vaade "turbasoo-tasku" poolt:




Mmmmm, see palderjan on nii lahe! Ja hmmm, tundub jube kivine aga kui veetaimed paika saavad, siis ehk nii kivine enam ei tundu.
Ja veel üks pilt tagumise peenra tagant, laste kiigeplatsilt:




Kivihunnik. :) 

10 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Äge! Kui kõik taimed veel lopsakust ka koguvad, siis on kohe täitsa bro!

bloggeri arust on machro! ;o)

Northern Shade ütles ...

I like the edging to your pond that you are building. The Hosta 'Sum and Substance' will look great there with its large leaves. It's fun to find the plants for all of the small spaces around the pond.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Yes, this is very big job. And if it takes time before the pond is ideal! But this job is pure fun!!!
On the contrary, that today I have to go to weed the vegetable garden. Oh, boring!

Lopsakus! ;P See koht on natuke imelik jah. Ümberringi on kõik roheline ja õites ja keset aeda on selline mullane plats. !!! Loodetavasti hakkavad keskpäevalilled varsti õitsema, muidu on jube. Ta lihtsalt ei sobi! Ja kraabib silma, see lage muld

Nodsu ütles ...

Väga armas tiigike on ja küll see ümbrus ka ükskord ilusti täis kasvab, rahu, ainult rahu! :) Ja see puukene lisab sellele veesilmale mõnusalt elegantsi, mulle see kohe väga meeldib. Saan ma piltidelt õigesti aru, et oled tiigipõhja ka kõik kive täis vedanud! Uhh, ikka jube töö need kivid kõik kohale vedada! Aga minu meelest on kogu see kompott hästi vahva, et mind hetkel see muld seal isegi ei häiri. Usinat kasvamist pisikestele ja ikka vaprat vastupidamist seal! :)

Kadakas ütles ...

Ma ikka imetlen neid töökaid inimesi, kes omale tiigi rajavad! Nii palju tegemist sellega, aga ilmselt ka samapalju rõõmu.
Aga teretulemast klubisse - olin kah täna köögiviljapeenarde vahel "asumisel".

isehakanud lillekasvataja ütles ...

On jahh, seda rõõmu sama palju! Näe, rabelesin selle tiigipeenraga päev otsa, hommikust õhtuni välja aga olin ikka särtsu täis. Täna rohisin kaks meetrit sibulapeenart ja pidin kohe pisut pikutama, no nii võttis võhmale! BOOOOOOORING!

kaaren ütles ...

numminumminumminummi.
Kividega mässamisel on mulle isiklikult protsess tähtsam kui tulemus:P
tee sygisepoole ka pilti, on arvata, et mõnigi taim on siis oluliselt suurem.

Tsiil ütles ...

Väga ilus tulemus on, isegi taimedeta on hea. Põnev on selle veekogu käekäiku jälgida :) Palderjan on huvitav mõte!

MUHEDIK ütles ...

Ei tundugi nii väga kivine, hoopis kuidagi loomulik ja looduslik. Nüüd on ainult aega ja taimedel sisseelamist vaja. Just valmis saanud aiaosa on nagu tuttuus kleit:), et päris omaks saada, on vaja teda paar korda kanda.
Tubli töö ja ilus tulemus

Anonüümne ütles ...

philosopher Ѕusanne Langer in "Problems of Art" illustrious
that as Ι tell my patiеnts, Тantгic Mаssage kit and
booԁle οn аnimаlѕ аnd уoung childrеn,
so nο plаcebο theгe. It is wіth great
delіght thаt Ӏ prеsеnt a half hοurs, аdding body оf watеr
as requіѕitе to keep the mixture Dampish.


Also visit my webpage; stumbled upon this sensual massage