teisipäev, 25. juuni 2013

Jaanipäeva õnnenõidumised taimedega ja uued kivileiud


Ilusat suve kõigile! 

Jaaniööl meie perel polnudki vaja sõnajalajõit otsima minna. Olime juba mõned päevad varem neljalehelise ristikheina leidnud ja otsustasime küla jaanipeol selle võimu katsetada. Töötaski! Võitsime perega õnneloosi peavõidu! Nii, et teate siis nüüd, et enne kui loteriiputkast piletit ostma lähete, tuleb enne mõnda aega käpakil mööda ristikheinapõldu roomata. Muidu nagu pole mõtet.






See aasta ilma poolest vedas, sai päris pikalt õues oldud. Ega poleks tuppa läinudki aga eks sääsed tulid ka videvikku veetma. Ja nende arusaam heast jaanitoidust ei ühtinud meie arusaamadega, kes me peamiselt shokolaadiga banaane grillisime :)

Veidi aega enne jaani avastasin kodu lähedal ühe vana kivikangru, kuhu ümberkaudne rahvas vana, peamiselt kivimaterjali, remondikola oli ladustanud. Teate küll, poolikud telliskivid, vanad betoonilatakad... jne. Mina leidsin sealt kohe nii mõndagi huvitavat. Vat esiteks, kui betoonikamakas teist pidi keerata, need on ju killustikule valatud, omamoodi kunstiteosed teised lausa! Ja teiseks leidsin paar huvitavat tellist. Aukudega.






 Mees ütles küll, et sinna sisse ei tasu midagi istutada, lõhkuvat õige pea tellise ära. Aga mul juba uus ja huvitavamgi plaan!


Aga sellest hiljem :)

8 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Nonädsa me ühel lainel - kivikorilased. Betoonilärakatele ma ei ole küll veel rakendust välja mõelnud. Mu sihtmärk on hetkel vihmast ja veest lihvitud kivid, mille maapealsed varud on hetkel otsakorral.
Jaanilaupäevaõhtu pilt on väga ehe ja idülliline.

MUHEDIK ütles ...

Jaanilaupäev oli vist kõikjal parajalt ja mõnusalt soe, meie saime järgmisel hommikul ka aia kastetud:)

Betoon on tegelikult väga hea ja moodne ehitusmaterjal, tuleb ainult pea tööle panna.

Kas peavõiduks oli notsu? :D

isehakanud lillekasvataja ütles ...

ei, :) hoopis perereis spaasse

Köögikata ütles ...

Nonäed, sellepärast mul veel oma maja ja aeda polegi, et ma pole õnneõisi enne pileti ostu otsinud.
Nii lahe, et spaasse saate!

Tii ütles ...

Väga hea auhind ja väga õigesse kohta läks!

Tsiil ütles ...

No meite rohenäppudel näikse õnn voolavat :) Hääd spaatamist.
betoonikamakaid vaadates meenusid esimese asjana mägisibulad. Noh, et kui nad veidi kaldu sättida, siis saaks mõnes päikselises kohas sempervivumite pesad teha.

Väga ilusad augud on su leitud tellistes. Hakka või oma ladusid augustama

mustkaaren ütles ...

Kesse teil pilli mängib? Elus muusika on parim muusika.
Auhind on tore ja kasulik. Nö vabatahtlik-sunniviisiliselt on teinekord kasulik sattuda sinna, kuhu muidu ei ole aega vm ressurssi minna.
See teie kivikangur on ilmselt tõeline muuseum. Minu arvates on need kärgtellised suhtkoht vanad, meie kandi maardlates on teistsugused kärgtellid. kas neil mingi tempel vm märk ka peal on?

mustkaaren ütles ...

Seda, et väike professionaalne kretinism. Käisin linnasõbrannal remontiootavast keldrist vanu telliseid ära toomas ning mitmel oli peal kiri "Ilmatsahl", st Ilmatsalu. Väärtuslikud kivid:) Seepärast tekkis mõte, et ehk teie kivikangur sisaldab ka taolisi aardeid.