laupäev, 24. märts 2012

Väike ülestähendus



Vaatasin oma blogist, et mis kuupäevadel ma varasematel aastatel olen kasvuhoonesse külve teinud ja jõudsin järeldusele, et on aeg kätte jõudnud. Fotol on kasvuhoones ilusa mustri mullale tekitanud mullune seller, mis on vist muideks täitsa eluline!
Tegingi esimese külvi ära: petersell ja primula florindae .
Tubakakülvid on nö. seinast seina. Metstubakas on väga viletsa tõusmisega, hunditubakas ja kollaseõieline tõusid hästi ja on ka praegu ilusad. "Kurilnõi" tubakaga aga juhtus selline ebameeldiv lugu, et tõusis nagu mets aga ühel hommikul oli keset rohelist "põõsakest" must laik. Mingi hallitusseen. Ohh pagan, eks ole?! Panin nad päikese kätte, kastsin lillaveega, osa taimi pikeerisin. Pikeerimine oli mõtetu, kukkusid kohe ümber. Päikese ja lillaveega ravitud taimehakatised veel püsivad aga olukord on kahtlane.
Eks näeb siis, kas saan sellest külvist mõne taime ka peenrale istutada või mitte.



Aprillikuus ootab mind suur töö. Hakkan vana sirelipõõsaste asukohta puhtaks kraapima. Ma siin juba varemalt jutustasin, et hakkame varandust otsima ja mõni kahtles, et mis sealt ikka saada on. No vaat ikka on. Täiesti korralik kalossipaar näiteks. Peab vett ka ja puha. ;) Seestpoolt. :D

5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Tubaka vastu kalossid, päris huvitav vahetus. Tervislik igastahes:)

Kadakas ütles ...

Näh, ette jõudsid! Läksin eile kasvuhoonesse esimesi külve tegema, aga eelmisel päeval sisse visatud lumi polnudki veel ära sulanud. Eeldasin, et see käib kiiremini, sest päkesega on kasvukas isegi lühikese käisega särgis liiga palav toimetada.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Muhedik - jah aga mitte nii ilus :P

Kadakas - muld oli täitsa kaevatav, ei mingit külmanud maad kuskil kasvuhoone servades. Aga kuidagi äketse tuleb see kevad seekord, laugud polegi veel kasvukas rohelisi otsakesi tegema hakanud.
Minu esimene külv oli lillepotti ja paks kiht katteloori peale.

elu aias ütles ...

Metstubaka kohta võin küll öelda, et kui mõned taimed aias õitsema saad, siis isekülvi jätkub küll elu lõpuni. Pakun, et mul oli eelmine aasta küll vaja mitusada taime välja rookida.
Vana sireliheki juurte kättesaamiseks maast tellisime me aastaid tagasi kopa. See oli hullumeelne juurerägastik seal maa all. Igatahes edu ja jaksu:)

KIMALANE ütles ...

Kevadel on küll selline tunne, et töid ei jõua kunagi ära teha. Aga hakkad otsast peale ja mõne aja pärast märkad, kui ilus kõik ümberringi on.