teisipäev, 27. september 2011

Vaimustav!

Jäin ka ju sel kevadel reklaamide võrku mässida ja kolm uut roosi osta. Tegelikult kaks neist, roniroosid, olidki plaanitud. Kolmanda, Black Magic`u, ostmine oli küll hetke tuju ja reklaami sugestioon. Ilusad tumepunased õied, nohh! Teadagi ...
Aga ega ma ei kiru neid oste. Black Magic jäi see aasta küll nirukeseks aga ehk pole hullu. Linderhof (roosa lihtõieline) oli kaks aastat paras õudus kuubis (rotisaba kolme lehega) aga see aasta kasvatas nii uhke põõsa, et ohohohhooo!
Teine uustulnuk, Indigoletta,  kasvatas ilmatuma pikki varsi ja vägevaid lehti aga õitsema ei suvatsenud hakata. Kolmas (nimi kadunud muidugi) aga tegi mulle sügiseks kingituse:


Delikaatne õrn roosa varjundiga õieke, mis täna lõunaks vaasis oma õie täiesti lahti lõi.


PS.: Nimi: Climbing Snow

9 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Meenutab Aspirini. Ehkki ma ei saa eriti Sinu kolme sordi jutule pihta - nimetad ju juba 3 nime ära ja siis veel nimetu ka. :oDDD
Ilus igatahes.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Linderhof ei ole uus, tal läks juba kolmas suvi.

MUHEDIK ütles ...

Väga ilus ja roosilik:)

Nodsu ütles ...

Tõeliselt õrnake ja nunnu ja millised ilusad tugevad puhtad rohelised lehed :). Ilma juttu lugemata arvasingi, et Aspirin. Ju ta mul hetkel nii hinges, on mul järgmise aasta "aeda soetatavate taimede" listis.

Tsiil ütles ...

Loen mina sinu blogi ja ... selleks ei pea isegi mitte selgeltnägija olema, varsti on sul ka 200 roosi:) mis on toretore:) Nad on ilusad.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

:)
Ei kindlasti ei ole mul kunagi 200 roosi. Ma tahan, et need, mis mul on, saaksid kuidagi uhkelt domineerida. Selleks ma need roniroosid just ostsingi. Et nad saaksid SUUUUUURED olla ja uhkelt kõrgustes troonida ja allpool laamendab igihali jms

Ei ole, muideks, Aspirin. Mul on kuskil paberites kirjas, otsin ikka üles.

Eve Piibeleht ütles ...

Kas Indigoleta ei ole äkki rambler, s.t. õitseb eelmise aasta võrsetel nagu Rote Flamme ja Flammentanz...ma pole päris kindel, pole aega praegu kuskilt otsida ka.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Eee... minu teada ei ole. Lugesin kuskilt, vist aiandus.ee foorumist selle roosi kohta. Kinnitati just, et ikka sama aasta võrsetel, just tippudes õitseb.
Muidu läheb raskeks. Mul siin keset mandrit on natuke raske neid säilitada üle talve. Ikka on mingi jama.

Anonüümne ütles ...

Maurus arvab, et äkki on see roos New Dawn? Minu teisel N.D-l on just sellised õied, et avanedes on sellised klassikalise kujuga ja siis vajuvad laiaks ( esimene N.D. oli teistsugune, see ilus roosiõis jäi pikemaks ajaks poolkinni) ja lehed on ka sellele sordile omased, läikivad ja nahksed ja väikesevõitu. Aga ma võin ka eksida.