reede, 12. juuni 2009

Juurdlust toimetavad asjapulgad-amatöörid ehk Holmes ja Watson tegutsevad jälle

Ma pean alustama oma juttu vast sellest, et see aasta R.-Alliku laadalt soetatud kabatshokk on tiba kahtlase välimusega. Tal kipuvad lehed kollaseks. See on kahtlane, väga kahtlane. Ma ei tea, milles on probleem, on see mingi ainepuudus vai närib teda keegi. Mürgitada seal kasvukas ei saa, kogu kasvupind on , ma ütleks, et isegi ülerahvastatud kõikvõimalike kapsaste ja salatitaimede poolt.
Maisid, tillid, maitseained ja umbrohi. Eks sealt muidugi käib pidevalt salatikraami toomas ja rohimas ja tasapisi kaovad kapsad ja ruum jääb kurkidele.
Kuna mul on juba ühe korra lihtsameelselt kedriklest laadalt kasvuhoonesse toodud, siis olen jube paranoiline ja trampisin täna koos luubiga kasvuhoonesse.
Tundub, et vist ikka pole mingeid kedrikuid. Loodetavasti. St. ma tõesti väga loodan.
Minu detektiivitöö oli nii huvitav, et ma sain omale isikliku Watsoni:
Ja me jätkasime uurimisi ka väljaspool kasvuhoonet. Watson ütles, et ei tea kas siin ka putukaid on? Ma ütlesin, et elementaarne, Watson, ilm on ilus, miks neid ei peaks olema?
Meie sissesõidutee ääres kasvavail kaskedel on samuti mingi söödik küljes. Mürk on meil põhimõtteliselt olemas, eks vist tuleb passida peale mingit tuulevaikset õhtut ja asi ära teha.
Kuni mina murelikult kaski vahtisin, uuris Watson pisut ka omal käel ja teatas, et Holmes, siin polegi putukaid. Aga et on iiiilusad lilled.
Ma ütlesin, et elementaarne, Watson! Nad on tõepoolest ilusad. Väga ilusad! Ja me lõpetasime oma juurdluse.

7 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

:DDDDDD
Ärgates olin üsna kõvera näoga, jälle sajab ja aias ei saa kohe mitte miskit teha, aga no Su Watsonit vaadates läks tuju kohe heaks:)

Anonüümne ütles ...

Ei tea, kes või mis su kabatšokki vaevab, aga kinnitan, et mul sama jama. Ainult et ma kasvatasin taimed ise ja kui välja istutasin, hakkas jama pihta. Üks andiski otsad....

Köögikata ütles ...

Mul on kabatšokk ilus, aga üks kurk kipub niimoodi kollaseks.
Aga Watsonid-Holmesid tegid tõepoolest tuju heaks, nii lahedad. :o)

deia ütles ...

Ma peaks seda Watsonit laenama - mul ka vaja mitmeid asju tuvastada :DD
Aga äkki on selle kolletumise põhjuseks see külm ja märg ilm. Mul kurgid kasvuhoones ka ei idane/ei mädane. Ja üks andis otsad. Ehk nüüd lõpuks läheb ka soojemaks

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ma ei saa öelda, et meil siin niiväga külm oleks. Kasvukas on mul külmaõrnemaidki taimi, neil pole häda midagi. Niiskust on võib-olla jaa rohkem kui tavaliselt, seal mul ju need hiina kapsad. Aga ei midagi ülemõistuse niiske. Istutan ta vist igaks juhuks mujale

Anonüümne ütles ...

Mina olen märganud, et kõrvitsalised ja kabatšokilised ei talu ümberistutamist üldse, isegi kui panna turbapotiga ja üldse juuri mitte vigastada. Sel aastal panin 2 muskaatkõrvitsat ilusatest ettekasvatatud taimedest ja ülejäänud seemnetest avamaale ning seemnetaimed on praegu 3 x ilusamad! Ettekasvatatud aga on kollased.
Ka eelmistel aastatel on nii olnud. Nii et soovitan ise külvata ja kohe kasvukohale.
Ni

Mari ütles ...

Nii armas, kui selline tubli Watson assisteerimas on:)