pühapäev, 9. september 2007

Kurke on liiga palju

Kurke nii palju, ei mina viitsi neid enam sisse teha.
Arvasin ikka, et jään tomatiuputuse sisse, a neid tuleb niimoodi kenasti, jao kaupa, ei teki tunnet, et viska või minema.
Hakkasingi siis netti piinama, kõikvõimalikelt lehekülgedelt kurgitoidu retsepte otsima. Ei midagi, no miskit ei leidnud. Siis tuhlasin omad kokaraamatud läbi ja ennäe üllatust: retsepte rohkem kui üks! Kirjutan nad tulevaste aastate kurkide tarbeks ka siia üles:

Täidetud kurgid.
Kurgid koorida ja õõnestada, üks külg jätta kaaneks.
Segada nö. kotletitaigen: hakkliha (kasutasin kanahakkliha), sibul, muna, sool, pipar, petersellilehti, natuke keedetud riisi või saiakuubikuid (kasutasin riisi). Kurgid täita ja siduda niidiga kokku, küpsetada ahjus. Liiga kaua ei tohi seal ahjus olla, kurk läheb sodiks.

Ûlejäänud hakklihast tegin kotlette, kõrvale keedetud kartulid.
Oli ootamatult maitsev, poleks uskunudki.


Supp

1-2 kurki (kooritud ja tükeldatud), klaas värskeid herneid või tükeldatud suhkruherneid, umbes liiter kanapuljongit, 2 tl. sojakastet, vürtse, maitserohelist, keedetud mune
Kuuma puljongisse muu kraam sisse, keeta natuke ja valmis ta ongi. Kaussi keedumuna, supp peale ja voilaa!

Poiss keeldus, aga mulle, mehele ja tüdrukule maitses väga. Ûllatavalt maitsev ja muidugi: lihtne teostada!

Mõni retsept tuleb siia veel.

1 kommentaar:

Naano ütles ...

Kurke on tõesti tänavu palju! Neid täidetud kurke teen täna kohe prooviks.