reede, 21. aprill 2017

Kolekohad veel koledamaks (lootusega ilusale tulevikule) ja vanast uus.


Ohh sa helde aeg, kui palju kola tekib sellest, et
  1. meil on hea isuga koer
  2. koristati vana kuuseheki alune ära
  3. vana plekkahi saadeti pensile
Aga seal see kola on. Oehjeeh.



Mõnda aega tagasi  algatasin FB-s teema "Paraadpeenar". Ega mul endal selle paraadpeenra kohta midagi öelda polegi. Meie õue sissesõidutee ääres on kole kole kole koht ja paraadi ei tehta seal kellegile. Pigem jääb tunne, et seal on midagi plahvatanud. Või kokku kukkunud.
Seal on vana vundamendi ots, kuhu pajud kippusid sisse kasvama ja nende taga ongi see jube plekihunnik, ootab ei mina tea mida.


See aasta ma otsustasin siis selle kolekoha oma prioriteediks võtta, sest niimoodi ju ikka ei saa.


Teen selle koha veel koledamaks! Esialgu igal juhul küll.
Pajud saeti maha ja möödunud aastal sinna kuhjatud vana ahju tellised leiavad oma koha vundamendis.


Pajudele on uuem ja parem "asukoht" leiutatud - punun nad korviks, suureks korviks. Ja esialgu veab sinna müürijupi sisse vanu kõrsi. Tagumise külje äärde. Suveks saab ehk mingi X kompostihunniku sinna ja siis kõrvits katku meie kolekohta. Aamen.

8 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Mul on lauda vundamendiga sarnane plaan - hääd tuulevarju pakub, sinna tulgu kurgid ja kõrvitsad ;)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Jep. Toitku neid, kuni selgub, mis sellega mõtekam on ette võtta. Kuni temast tegelik paraadpeenar saab.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

kõrvits on vägagi paraadtaim, kasulik pealekauba :)

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Jah, ta katab kaunilt :) pinnakattetaim, hihhii

Mairoos ütles ...

Mul on isegi toas vanarauatopsike, kuhu sisse ma igasugu väikeseid metallitükke korjan, pärast mees viib vanaraua kokkuostu - saab veel raha ka (see on ka nlv lahti). Aga koera konservipurgid võib vabalt ka pakendikonteinerisse viia. :) Kõrvitsal peaks seal seinaääres küll mõnus soe kasvukoht olema :) Mul polegi kõrvitsale nii head sooja kohta.

Futu ütles ...

Oh, oleks mul selline koht, teeksin sinna köögiviljaaia. Kenasti müüride vahel ja hea umbrohust puhas hoida. Enne tuleb muidugi kõigest puhtaks teha, siis uus muld sisse ja voila!

Krissu ütles ...

Sellised paigad tekitavad emotsioone. Tore koht köögiviljadele, juhul kui see koht sobivas kohas. Meil on ka üks vundament, aga see kohe sõidutee ääres, aga see on on ka ainuke kohake, millele aiakoolis on mul isegi kijundus tehtud, ootab tegemist. Sulle põnevaid asutamisi!

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Aitäh kõigile kommide eest! Aga tõesti, see koht asub liiga vales kohas köögviljade jaoks. Ainus plaan on, et saaks ometi ilusaks. Õudne on see prügimägi seal. Pigem sobiks sinna roosiaed. Ja enamus sellest kohast tahab lihtsalt pinnakatet ja siis tahavad seal autod parkida.