kolmapäev, 17. august 2016

Vist kuu aega juba? Ma ei vingu, ma vingun, ma ei vingu, ma vingun, ...


Ma isiklikult ei arva, et see vihm, see tänavune padu-ladistamine, nüüd nii üle mõistuse paha asi oleks. Ma ei ole ju mingi põllumees, kellel nisu hukka läheb või kardulas mädaneb. Üks aasta on nii ja teine aasta on naa. Seekord on siis sedamoodi. Noh, et nagu rohkem vesine seal õue peal. 
Saaki ju ikka saab. Minu vajaduste järgi piisavalt. Üks imelik asi küll, et tillisaak on pea olematu. Ta muidu igal aastal pigem umbrohu eest. A no okay, elame siis sel aastal ilma tillita. Tomateid on ka vähevõitu. Isegi taimed on nirud. 
Aga see-eest on õuna ja pirne tulemas, jagub ka kurki ja peterselli sees võib vanni võtma hakata. Oasaak saab ilus olema. Kirsse jagus nii sügavkülma kui ka siirupi tarvis. Sibulasaagiga sai rahule jääda ja kui mõne kuiva päeva saaks siia juura ajastu soomaailma, saaks herned ka ära korjatud.
Nii et jah. Ma ei kurdaks üldse nende vihmade üle. Ainult üks pisike asjaolu. Möödunud aastal hankisin omale aeda ruteenia jumika, no ikka valgeõieliseks ilutsema. Ai-ai. Vist juba kuu aega ootan ja ootan ja ootan, et ta avaks oma õied aga tema ootab päikesepaistet ju?!?!?!?1


Taim ise on tore, peaaegu poolteist meetrit kõrge, nupud on suured, nagu meesterahva pöial. Alguses, kui ta vähe väiksem oli, sarnanes ta hirmsasti suure kugarpeaga. A noh, perekond ju vist sama. Nüüd on aga erinevus väga suur ja ohh, näitaks ta ometi oma õit! Vist kuu aega juba ma imetlen ta nuppe.

Väike irooniline ilmaennustus: nüüd sajab jutti kuni jõuludeni. Siis algab periood: lumi tuli maha, lumi sulas ära, lumi tuli maha, lumi sulas ära, jne. See kestab kuni märtsikuuni, kuni esimesed lumikellukesed juba tärkavad ja õhk suisa kevadine. No vat ja siis tuleb PARTSTI paks lumi maha ja on kogu märtsikuu ja pool aprilli takkapihta. Targad ja osavad hullavad suusanõlvadel. Aga need, kellel bioloogiline kell juba kevade aega näitama hakkas, istuvad facebookis ja arutavad erinevaid mooduseid, et kuidas lund sulama panna. Noh, et viskad tuhka või liiva või ...

Tegelikult hoian ma pöialt, et tuleks vähemalt ilus sügis koos päikese ja õunte ja lehtede riisumisega. See soomaailm kitsendab mu võimalusi pidevalt. Mis suvi see sihuke on?

11 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Oh, ega me keegi ei vingu, me lihtsalt tõdeme, et s..t suusailm nagu alati :) äge jumikas, no teeks siis nüüd ikka nupud lahti ja sügis PEAB ilus tulema. Lihtsalt juba loodusliku tasakaalu tõestamiseks. Avastasin endal täna salastressi kui ub a 7 võileiba tegin hajameelselt ja põhjuseta. Ok, toodi külakostiks omaküpsetatud väga head leiba aga siiski :D

mustkaaren ütles ...

On veel selline praktiliselt tundmata maailm nagu vee-, soo- ja kaldataimed. Eks neid tulebki pidama hakata ;)
Äge jumikas. Kui ta sinukõrguseks on kasvanud, tee pilti ka.

mustkaaren ütles ...

On veel selline praktiliselt tundmata maailm nagu vee-, soo- ja kaldataimed. Eks neid tulebki pidama hakata ;)
Äge jumikas. Kui ta sinukõrguseks on kasvanud, tee pilti ka.

MUHEDIK ütles ...

Ma tunnen küll põllumehele kaasa, ja kui saagid ikalduvad, ei ela ka Sina oma hernestega talve üle :D
Aga mõnes mõttes pole tõesti sel vihmal viga. Kuivaga tuiskaks õue, nüüd saab ilma igasgu süümekateta köögis toimetada.

Futu ütles ...

Ilmselt on see kliima soojenemine meil nüüd kohal. Kidurad imelikud talved ja tuulised vihmased suved. Tuleb ka torme ette. Nii suve-, sügis-, talve- kui kevadtorme. Mõned aastad tagasi oli meedias üksikasjaline ilmakirjeldus, mis meid ees ootavat. Suved on tõesti vihmasemaks ja tuulisemaks läinud ja talved, nojah, mingit "lumi rinnuni" talvet enam ilmselt niipea ei näe. Mitte, et tahaks või.

Köögikata ütles ...

Peab jah soe ja ilus sügis tulema. Midagi ilusat peab meile ju ometi lubatama!

Helve ütles ...

Soodne taimede istutamise ilm. Ma ka eile peaaegu et juba vingusin. Tahaks peenarde eest hoolitseda ka.
Jumika õienupu avanemist ootan pikisilmi koos Sinuga, see on põnev, mis sealt tuleb. :)

Togram ütles ...

Jumikat tahaks näha isegi. No küllap peagi saabub päikselt ilma ka ja ta oma kaua oodatud nupu lahti teeb ja oma õit näitab.

No eks see vihm peab ju ka kord järgi andma. Selles mõttes on kummaline see aasta olnud. Kõigepealt poolteist kuud piisatult ja nüüd poolteist kuud muudkui sajab.

Eve Piibeleht ütles ...

Nädalavahetuseks lubatakse suve. Tervelt kolm päeva.

Kodulehe tegemine ütles ...

Tubli oled, edu ja jaksu!

mustkaaren ütles ...

Aga porine on, pinkide jalad ja karkude otsad vajuvad pehmeks ligund maasse nagu mylkasse.