pühapäev, 13. september 2015

Leedid ja dzentelmenid! Minul on suvi.


On suvi jah. Sügise märke muidugi on aga seda on nii vähe, et pole kõne väärtki. Loodus on roheline, õitseb nii et seda nägu. Ploomid alles rohelised (eks nad ole tegelikult hilja peale jäänud, muidugi) ja kreegidki alles kriuksuvad hamba all. 

Nagu mul siin ennist jutt pooleli jäi, renoveerin oma peenraid tasapisi. Likvideerin suuri ja ilusaid taimi, mis varjavad mu ilusaid kive. Ega päris valmis veel ei ole aga eile õhtul tekkis hea päike (ideaalne valgus), sain täiendava foto ära teha. Nii et siis eespool on foto ENNE:


Ja järgneb foto PÄRAST:


Siin eespool saan veel sonkida aga enamus sellest jääb kevadeks, sest mul on seal igasugu sibullilli ja kuna ma täpselt ei mäleta, et kus, siis ma ei turgi seal rohkem. Nooh, on ju parem see vaade? Seal on kolm erinevat siberi iirist: tumesinine Ego:



hilisema õitsemisega  Sprinkles


 ja see traditsiooniline - ammuaegne, ma ei tea, mis ta nimi on aga ta on Kadaka käest saadud ja õied olid suvel sellised:


Ülejäänud taimed jäävad sinna madalad. Priimulad, krookused, tulbid, roomav aster Snow Flurry jmt. Mõned madalad iirised ja kukeharjad, kah madalamad. Kõrgemad kukeharjad eputavad "teisel korrusel".


Viimane foto on tehtud samast kohast aga teisest suunast. Aga ei millegi muu pärast, kui nende õitsejate pärast seal. Kas pole nad vahvad:


Päevakübarad, kukeharjad, iisopid. Kõik puha meie aia sitikate-satikate rõõmuks. Nemad juba dieeti ei pea.

8 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Meil on ka suvi. Kõik õitseb, soe ja mõnus on.

Futu ütles ...

Meil oli ka hommikust peale suvi kuid nüüd on hakanud pilvi kogunema. Teadagi, kogunevad paar päeva ja siis hakkab sadama.:)

MUHEDIK ütles ...

Meil on ka suvi, aga õitsemine hakkab lõppema, eks see oleneb taimevalikuist.
Sadama peabki hakkama, Võhma annid peavad mulda saama.
Nii tore, et Sa ikka aeda ka veel jõuad, aga eks see täna hõredamaks tehtud koht on paari aasta pärast jälle üks suur džungel :D

Rahutu rahmeldaja ütles ...

On, on suvi aga kerge sügisese maiguga ja see on minu lemmikaeg kuni talveni välja, et see kaua kestaks. Minul sel aastal ümbertõstmise soolikas tööle ilmselt ei hakkagi, kas see aed olla aga igasugune teostatud idee teeb rinna eriliselt rõõmsaks, tean, mida tunned :D

Kadakas ütles ...

Väga lahe vaade on sinna viimasele pildil kasvanud! Kas see valge ees on valge õiega monarda? Siberi iiris peaks olema Wine Wings.

Anonüümne ütles ...

Ilusad vaated! Ja valge monarda - ohh! maurus

Tsiil ütles ...

on jah parem :) Suvita aga edasi :D

mustkaaren ütles ...

Loodan, et see suvi kestab veel mõnda aega, sest kuidagi häbematult hilja alustas sel aastal.
Ma olen ka ikka yht-teist ymber tõstnud, see töö on kuidagi värskendav ja põnev, ja alati saab veel parem :D