pühapäev, 4. jaanuar 2015

Üks makaroniroog


Tegin siin üksvahe miskit söögipoolist. Sellist asja iga päev ei tee aga ta oli maitsev, samas vajaks natuke retsepti parandamist ja kindlasti teen kunagi jälle.

Need on siis need nn cannelonid. Suured makaronid, mis täidetakse ja kõpsetatakse ahjus kui makaronivormirooga.Kõigepealt ma keedan makaronid väheke pehmemaks aga mitte päris pehmeks. Siis valmistan täidise: 
  • praetud hakkliha,
  • praetud riisikad,
  •  praetud sibulad (hakitud),
  • sinihallitusjuustukuubikud
  • soola, pipart, tüümiani

Siis täitsin makaronid ja ladusin pannile. Piisaks ja oleks parem, kui neid oleks vaid üks kiht. Ma ladusin kahes kihis. See polnud hea - lihtsalt liiga palju tegin.


Kui pann täis, valmistasin muna-rõõsa koore segu ja valasin peale. Ja ladusin ühe kihi juustuviilakaid sinna otsa. Juustusorti tuleks kah hoolikamalt valida. See, mida mina kasutasin, ei olnud kõige parem. No maitse oli hea aga tekstuur jättis soovida. Peaks ikkagi selline õhuline ja krõmsa jääma.


Aga toiduelamus oli hea. Täidis oli super.

6 kommentaari:

Neljandik ütles ...

Oooo, tegidki ära. Ma olen neid täidetavaid pastasorte ainult piilunud poes aga alati on tundunud et liiga palju mässamist nendega

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Olen täitsa nõus. Tavalist makaronivormi on palju lihtsam teha ja põhimõtteliselt on ju kõik sama. Neid torudest cannelonisid täidaksin vaid juhul, kui täidist on mitu sorti, et siis tekiks selline erinevus. Muidu aga suht mõtetu küll

Rahutu rahmeldaja ütles ...

küll ikka võib mõni inime tubli olla :)

Milda ütles ...

oh mis tore roog, aga laisikud teevad pelmeenivormi:)

MUHEDIK ütles ...

Kõige laisikumad ei tee kohe üleüldse midagi, vaid lasevad puha teistel teha :)

mustkaaren ütles ...

Meil armastatakse pelmeene, nii et Su artikkel leidis veel asjahuvilisi.
Vanemale tytrele FIMO savide jaoks ostetud pastapress, st vändaga tainarullimasin tuleks sihipärasesse kasutusse võtta. Rullimine meeldib kõigile :)
Cannellonid on lahe.