laupäev, 2. november 2013

Septembrist novembrisse.


See oli vist septembri keskel, kui ma Tallinnas käisin, sealt Tii juurde sattusin ja sealt omakorda Tiia juurde sattusin. Ja sealt Tiia juurest sattusid minu juurde kaks toataime. Mõlemad pidasid reisimise kenasti vahust ja kohanemisega probleeme polnudki. Üks neist, mingi piimalill (täpseid nimesid ma neil ju ei teagi), sättis end  aga rõõmsalt õitsema. Lehtede vahel on väikesed, naljakad tupsukesed - õiekesed. Tagasihoidlik aga väga omapärane.



Õues on värvi ja ilutsemist küll. Loodetavasti saame ühe päikesega päeva vanade kõrte ära koristamise tarvis, mul seda tööd veel jaguks.
Ja ometi on kord saabunud aeg, kus suured kukeharjad saavad ilutseda ja soleerida. Ülejäänud on vaid taustaks. Raamiks. Edaspidi on nemad lillepeenra kuningad.





Suured kõrred-varred-lehed on kadunud, vaata kust tahad - igalt poolt näed peenra piirjoonte kulgemist. Aiapidaja kontrolltöö/lõputöö: sellise peenra oled sa kevadel valmis munsterdanud, oled sa siis nüüd rahul?
Kusjuures olen jah. Pole sel peenral midagi häda. Päris palju on küll see sügise taimi, mille kohta sai öeldud: ole praegu siin, järgmine kevade vaatame. Ja tiigiäärne ala tuleb ümber kujundada, iseäranis ühest küljest, seal on kuidagi kitsaks jäänud. Kobarpeade seltskond tuleb väheke laiemale istutada. Jäid teised kuidagi "säästu"programmile see aasta.


5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Olen Sinuga ühel nõul, Su peenral pole häda midagi :D Veel enam- temaga peabki rahul olema, nüüd suuremaks saanuna, on ta ju väga ilus ja lisaks ka ilusa kujuga. Sa pead küll väga-väga rahul olema.

helleaed ütles ...

Jaa, igati nõus Muhedikuga. Vaatasin seda peenart ja mõnusa joonega kulgemist ja tõepoolest VÄGA ILUS :)Kohe väga meeldib, ja kivid ka - super!

Tsiil ütles ...

Kukeharjad on kuningad jah :) Nauditavalt kaunid ja suure joonega.

Peenar aga voogab sul! Äge!

Futu ütles ...

Palju mõnusaid kive ja hilised pilgumagnetid. Kaunis.:)

Köögikata ütles ...

Jaa, peenar on äge!