pühapäev, 31. märts 2013

Reamees Puu päästmine


Eile küll tormitas ja puhuti kibekülma tuult, täna õnneks saadi aru meie murest ja anti viisaka ilmaga päev, et saaksime õunapuule "operatsiooni" sooritada. Radikaalse lõikuse. Midagi polnud parata, kahjustused olid koledad. Kui keegi veel ei tea, tüvevähki põhjustab mingisugune seen, seeneeosed. Lenduvad tuulega, haakuvad, kus leiavad soodsa pinnase ja siis hakkavad niimoodi puud järama:
Kole :(





Kõnealune puu oli seda kahjustust ikka hullupööra täis. Möödunud aastal jäime ajahätta ja lõikus jäi tegemata. Täna siis lõppude lõpuks õnnestus see töö ära teha ja kuigi sai puud ikka korralikult lõigatud, õnnestus üks täiesti normaalne oks säilitada. Ja teine ka poolest saadik.
Nii et selline nägi ta enne välja:




Ja selline pärast:



Selle tagumise oksa küljest tuleb veel üks jupp ära aga praegu ei pääsenud sinna ligi. Üüratu hunnik pehmet lund. Sinna koos sae ja redeliga ikka ei roni. Pole nimelt ohutu. Peab pisut ootama kui lumi vähe sulab, et saaks redeli kindlamalt paika asetada.
Ülemiselt fotolt on ka näha, et osad otse ülesse suunduvad oksad jätsime ka alles, proovime neid pigem painutada. 
Ohjah.
Kurb küll aga rahul ka, sest isegi sai paljut säilitada. Kartsin hulka hullemat tulemust. Noh, seda, et meil tuleb sellest puust üldse vaid mingi aialaud teha või midagi. Nüüd on aga vähemalt haiged kohad eemaldatud ja võime loota täielikule paranemisele

5 kommentaari:

Tsiil ütles ...

Ärge siis unustage peale paranemist teda vähemalt kapraliks ülendada :D

Nodsu ütles ...

Päris karm operatsioon! Kas nende vastikute seeneeoste vastu miskit pritsimist ja tõrjet ei saa teha? Et noh, pole ju nagu ikka päris kindel tunne, et ta nüüd sellest jamast igalt poolt puhtaks sai... kuskile jäi paar eost ilulema ja on jälle jama majas... Või ei ole selle vastu miskit?
Aga minu poolt suuri õunu talle edaspidiseks!

Anonüümne ütles ...

Mulle meeldib see viimane pilt, kuidas vapper aednik elegantselt redelil turnib:) Aga puule, head paranemist! (Aednik pääses vist terve nahaga.)
Svea

MUHEDIK ütles ...

Tegelikult tuleks sel puul hargnemiskoha kahvlist ka üks haru ära võtta, sellistest kohtadest kipuvad puud lõhki minema

isehakanud lillekasvataja ütles ...

a ei tal ei ole kahvlit. Foto on lihtsalt vale nurga alt võetud. See koht on seal väga ilus