laupäev, 19. november 2011

November võib ju sõbralik olla aga ta on siiski november ja uni kipub silma

Vahel on külma olnud nii, et maa valge, vahest on vihma sadanud nii, et õuepealne on kui porimülgas aga täna oli kui tellimise peale (ma tellisingi, hädasti oli vaja) ilus ilm ja nii sain minagi ometi oma roosid mullatud. Ja plataanid samuti. Ma kahtlustan, et ega nad seda külma väga kardagi, neid lõhub pigem kevadine sulalume raskus. Iga aasta on "pealsed" murtud olnud.
Aga äsjane läbipõetud viirus koos kõrvapõletikuga andis tunda, väsisin ära ja nii kolisin tuppa puhkama. Vahtisin niisama aknast kuidas sügisene päike metsalatva maalis ja mõtlesin, et korraks võiks linnuks hakata. Et lendaks madalalt üle metsalatvade, vaataks niisama maa peale alla. ...ja oleks lind. Ainult paariks tunniks. Ja ilma tuuleta päikese käes. Tegelikult mulle meeldib ikka inimene olla ja puude latvu altpoolt vaadata.

Ajakirjanikud käisid eile külas. Kirjutavad talunimedest lugu. Kui ilmub, jagan teile ka.

Aias ei õitse enam midagi. Aga roosid on ilusad ja uhked. Eriti Linderhof. Tal on isegi pisikesed pungad. Ja haigusekahtlusega lehti oli vaid üksikuid.

Kasvuhoonest nii palju, et kindel ma muidugi pole aga vist sain see aasta kedrikust lahti. Mürgitamisi tegin ainult kaks korda. Kevadel esimese tegin liiga lahja kogusega, see neid ei hirmutanud. Teine mürgitamine toimus varasuvel kui salatisaak koristatud ja muu kraam alles sättis end õitsema. See oli põhjalikum ja see nad hävitaski. Mingi spets-mürk oli. Aiapoest ostetud. Plaanisin ka kolmandat mürgitamist aga see jäi ära. No kus sa mürgitad, ise korjan kurki ja tomatit sealt. Lapsed ka kogu aeg ninapidi juures.

Head talveund aiapidajatele ja aedadele ja muulegi aiarahvale  :) Eks me talvel vist ärkame jälle, hakkame saiasid vorpima, korve punuma, kassi nuumama ja seemneid sortima. Aga seniks tudigem, puhakem, kogugem jõudu!
Ja ärge unustage, et voodi peab olema selga toetav ja soe. Näiteks esikukapi otsas küüslauguämbris on päris mugav.

4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

No päris unele end ei sea, aga veidi vabamalt võib võtta küll.
Linnumõte on mõnus, hoomaks pilti laiemalt:)

Köögikata ütles ...

Mulle meeldiks see küüslauguämbri koht. Kui koht vabaneb, broneeriksin omale.

Eve Piibeleht ütles ...

No kassid ikka oskavad :D.
Mul oli täna üle tüki aja tegutsemisisu ja sai tegutsetud kah :D. Päris rahul olen päevaga.

Tsiil ütles ...

Tahaks ka, aga veel ei saa. Magada.
varsti saab nõrkemiseni sorteerida :)
Kui järgi mõelda on see aastaaegade värk täitsa mõnus, muidu rabaks eestlane end katki ja poleks aega kassigi pildistada :D