reede, 21. august 2009

Mõni asi kukub hästi välja, mõni halvasti

No maisisaak kukkus hästi välja ja ma ei jäta mitte sellega teie nina ees vehkimata! Oppaa!

Sealt me otsast juba natuke närisime ... praegu on nad ahjus fooliumi sees koos või ja natukese soolaga. Ai-ai misuke kõhutäis meid ootab!
Nii et kui kasvuhoone ruumist kahju pole, saab sealt maisisaaki küll. Ses mõttes muidugi vedas, et kui neil õitsemise aeg oli, oli väga soe. Ma sain sel a'al isegi üleliia päikest, isegi ujumas sai käidud. No ja kasvuhoone oli mõlemast otsast lahti ja tuulutas neid maisiõisi nii et vähe polnud. Nii et kaks esimest tõlvikut on super ilusad ja kasvukas on neid veel küll!
Nüüd peab retsepte otsima hakkama, et mida huvitavat nendega teha saaks.

Aga teine teema tänases postituses on tsipa nukrameelsem. Vaat tegin siin suve varasemas etapis roosidele fairy leotisega täitõrjet. Kohe pärast pritsimist tuli küll suur paduvihm aga roosi noored õrnad lehed said rikutud. Ja see rikkumine annab tooni isegi praegu. Ikka veel!
Esimesel fotol fairy lahusega pritsitud oks:


Õied väiksed, kribalad, kortsus pisut, lehed pruunikate servadega, kortsus samamoodi.
Teisel fotol aga fairyga rikkumata oks samal roosil:


Vahe on üüratu, eks?
Vot selline oli selle suve katse (vist) nr.3 ja kommentaar on, et hea, et niigi läits. Poleks toda vihma olnud, oleks äkki kogu põõsas rikutud?

7 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Tore, et maisid õnnestusid! Onju hoopis teistsugused, kui poeomad - magusad? Ahjumais sai mõnus? Ma ei ole nii teinud, enamasti keedan lihtsalt kerges soolvees, vahel olen pannud ka broileriga koos ahjupotti terved tõlvikud - otsa saavad igatmoodi, samas võiks midagi uut ka katsetada.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ma leidsin mõned retseptid, eks üritan siia ka kirja panna kui parasjagu küpsetamiseks läheb.
Kui kaugel Sinu maisikasvatus juba on?

Mari ütles ...

Hästi maitsev on mais ka grillituna, võida ja tilgakese sidrunimahlaga, njämmmmmmmmm

Kadakas ütles ...

Maisikasvatus on tibin-tobin - sööme ikka iga nädal. Võib olla sai teist liiga palju maha pandud - nii paarkümmend taime, aga ta õnneks esimesi öökülmasid ei karda - tõlvikud ju kenasti sisse pakitud.
Grillimist võiks katsetada küll, kui vaid aega leiaks.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

See broileriga ahjupotis on huvitav ja tundub maitsev aga kuidas te neid siis sööte? Soustine tõlvik näpu vahel?

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Tund aega hiljem jõudis mulle kohale, et ju Sa hautad koos kanaga neid noori tõlvikuid, eks?

Kadakas ütles ...

Ei hauta noori, ikka neid täisküpseid. Ma pole aru saanud, kas need pisikesed, mis konservides müügil, on miski eri sort või lihtsalt noored. Lihtsalt noored ei saa mu meelest olla, sest noorel tõlvikul on terad täitmata, mitte pisikesed kollased nupsud nagu konservides...mine võta sa kinni... aga sedant jah, et need kanaga hautatud on küll veits haudevedelikused ja me sööme tõesti näpu vahelt, aga kana süüakse ju ka otsapidi näpu vahelt, seega pole nagu väga vahet. Lastele võib ju ka eelnevalt kahvliga tõlvikult terad maha tõmmata.