laupäev, 22. oktoober 2016

Pliit on paika pandud, ...


... soemüür sai valmis tehtud ja vot selline ta meil siis on:


Nüüd tuleb köök ära koristada, mingi imenipiga paar kappi muretseda (sest meil on kole palju asju, need kõik tuleb kuskile panna) ja ongi köögiga vist kõik korras.
Täna saab soemüür oma esimese kütmise. Mees ostis vingu- ja suitsuanduri. Need on sinna ümber paigutatud. Eks näha ole siis. Et kas sai ikka hea asi või .... no ehk ikka sai hea asi. Miks ta ei peaks saama?

Muidu möödub elu praegu koera tohterdamise meeleolus. Ma ei käi kodunt ka mitte ära. Istume siin kolmekesi, kratsime koera kõrva tagant ja aitame tal paraneda. Oli kuskilt ei tea kust hankinud omale tagumise kintsu peale mingi pisiku, nii et näris ise omal kõik naha maha. Kahjustatud on umbes mehe peopesasuurune laik. Nüüd istub vaeseke, kaelusetoru ümber, peame teda käest toitma ja uksest sisse-välja aitama. Lohutama ka ja haige koha ümbert sügama. Ja tabletti võtma. Tema poolne osa on meile etteheitva ja ülikurva näoga otsa vaatamine - noh, et kaua me seda tola selle kaelusega veel teeme? Inimeste lollid naljad, eks ole. Näeb teine välja kui lumikelluke või ürgaegne kaelussisalik.
Aga pole viga, paranemise märke on juba näha, läheb tasapisi paremaks.


8 kommentaari:

Togram ütles ...

oooo, no väga tore!
Ja müür on väga ilusti laotud, kiidusõnad!

Pikka iga pliidile ja müürile!

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Ilus soemüür, ikka sai hea asi, tõepoolest miks ei pidanuks saama :) Ja paranege seal siis jõudsalt aga koera eest tablette ära süüa ei ole ilus :P

Eve Piibeleht ütles ...

Kõik sooja andvad asjad on meie kliimas ülimõnusad ja väga ilus töö ka. Kutsale paranemist!

Futu ütles ...

Soemüür on eestimaa kliimas eluvajalik. Tunnen seda igal talvel. Ilus korralik töö.
Koer paraneb kindlasti. Meil oli ka õuekoeraga sarnane juhtum.

Aidi ütles ...

Soemüür on aus ja see metallpliit on ka täitsa nägus. On see tavaline või ka keskküttevõimekusega, st mingi paak taga?
Aga koerad saavad selle kaelusega hakkama. Õnneks ei pea ta kaua lumikellukest mängima, varsti paraneb ära.

Nodsu ütles ...

Ooo, mis mõnusalt imelised asjad! Ma tuleks ja istuks sinna ahjuroobi asemele kerasse, tõmbaks pleedi ka veel üll ja lööks seal nurru... siin linna kivimaja korteris on ikka nii jäiselt karge ja vastik, kuigi nagu köetakse...
Kutsale kiiret paranemist! Te olete seal nii tublid, et see "lumikelluke" on varsti vaid üks kauge mälestus.

Rose ütles ...

väga ilus soemüür (truup öeldakse meie kandis selle kohta) ja pliit on ka aus...kulpide jmt. toruga ja allpool lappide hoidmise toru..igati läbimõeldud! Selle pildi järgi paistab igati mõnusalt oma kohale sobivat! :)
Jah, kütmise protsess on tore ...kannatlikkust nõudev! Enda saunamaja truupi kütsin ka juhiste järgi 2-3 nädalat...:)

Anonüümne ütles ...

Pliidiraua saad kenasti puhtaks ja tumedaks õllega! Ja meie tegime need punased kivid üle oksooliga, ei võta tolmu külge ja kergem puhastada. Ilus kah.
Kah pliidiomanik maurus