neljapäev, 5. veebruar 2015

Pettumus ja pahameel


Nagu ma siin varem juba olen maininud, on meil tagaaias üks priske sipelgapesa. Sellele oli plaan see aasta vebruaris-märtsis keskkonnaameti meetodil kutsuda kohale spetsiaalselt sellega tegelev FIE ja kolida tülikad manulised kusagile kaugemale.
Nojah. Aitüma meenutamast, veebruar on juba käes.
Aga hiljuti kollasin mööda tagaaeda ja panin tähele murelikuks, pahaseks ja nõutuks tegevat asjaolu. Vaadake, lehtpuud ju enam oma uhkete parukatega ei varja midagi ja kuuseheki alune oli ilusasti näha.
Ja oi ebameeldivust, ühes kuuseheki nurgas on meil tunduvalt kõrgemgi pesakuhil kui see kuhi seal heki taga!



Ja ta on puseriti ümber kuuskede. Seda sealt juba viisakalt välja ei kaeva, ümber ei koli. 

Ja pisut eemal, samuti kuuseheki all varjus veel üks pisem pesa.


Me oleme ümber piiratud. Need elukad on hävitanud mu ploomiistandusekese ja keelavad palja jalaga murul kõndida. Nende rajad looklevad üha enam ja enam igale poole aeda. Aida alla. Mängukindluse juurde. Terves valges aia osas!

Pettumus ja pahameel. Eks ma konsulteerin küll kindlasti selle keskkonnaameti spetsialistiga aga inimlike ja loodussõbralike meetoditega neist lahti küll ei saa.

7 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

oi jah, loodussõbralikud meetodid on ju igati kiiduväärt aga nõistuse hääl ütleb, et ainult sõbralikkusega vist tõesti ei saa :(

Neljandik ütles ...

Oi-oi, kuklased on toredad küll aga mitte aias. Mõistan Su arvamust selles osas

MUHEDIK ütles ...

Ma siiski arvan, et spetsialistidel on rohkem kui üks meetod varuks. Aga aias nende koht küll pole.

Tsiil ütles ...

see lehtpuudesse tehtud pesa on küll hiigelpirakas!

Tii ütles ...

Huvitav küll, mis erilisi võtteid või võimalusi võiks olla spetsialistidel kohas, kus sipelgapesa on rajatud puude jalusele, mida aiaomanik soovib säilitada. Kuidas oleks võimalik pesasid nii välja kaevata, et ka pesa alumistest kihtidest kõik kuni 500 sipelgaema kätte saada. Ehk piisaks kui ümber asustada pesa koos emadega, mida õnnestub kätte saada ja ülejäänud osas ikkagi karmimaid meetmeid kasutada.

Aedkutsub ütles ...

Uh, ma lööks kohe verest välja kui selliseid aeda tungimas näeks. Ega nii suurt hulka vist kaneeliga mujale ka ei juhata - siis peaks vist käruga neile seda kaneeli tooma ja sellega oma krundi ümber piirama.

elu aias ütles ...

Tee siis pilte ka, kui tõrjeks ja kaevamiseks läheb ja hoia meid ikka kursis toimuvaga.