teisipäev, 29. september 2009

Enne kui lumi maha tuleb ...

... on vaja ära teha järgmised tööd!:

1. kasvuhoone korda!
Viimased tomatid ja suvikõrvitsad ära korjata, muld välja, mürgitada.

2. Viimased tulbisordid maasse!
Platsid on 95% ette valmistatud, ainult vaja maha panna. Ainult enne seda on vaja lastele mingi tegevus vaja välja mõelda, muidu juhtub nii nagu eelmine kord, et panin madalama sordi kõrgemate selja taha. Lapsed muudkui sõelusid mul too päev jalus. Ausalt öelda, hea et niigi läits. Oleks miskit moodi hullemini ka võind minna.

3. Toalilled. Enamus toalilli suvitas õues. Osa neist on juba korda sätitult toas, osa ootab sauna eesruumis aknal. Palamuse laadalt lisandus toalillede seltskonda sõnajalg. Jõudsin taimevahetusele hilinenult ja seal ta ootas mind, kükitas pahase näoga kivi otsas. Aitähh tundmatule jagajale! Tema ja aaloe tarvis vaja poest spets turbasegu ka tuua. Igaks juhuks, sest ma pole varem sõnajalga kodus toas kasvatanud.

4. Kõrvitsa-kurgi peenrad. Vaja korda teha!

5. Niita on ka vaja, hein kipub juba kõrvadeni.

6. Roosid. Telekas öeldi, et alumised lehed tuleb ära näksida ja taime tuleks mullata kuiva mullaga. Mis mõte, et just kuiva? Vihma sajab ju kogu aeg?! A okay, muldame kuivaga. Ja siis las õitsevad jõuludeni. Nii öeldigi. Et mõnikord pidada õitsema.
Arvata võib, et muldan natuke ka muid klülmakartlikke, nagu näiteks plataane ja kuldvihmasid, osa neist panin talvituma ürdipeenrasse. Hea mugav koht.


8. Köögivilja kasvatamise koht tuleb üle vaadata, korda teha. Hernevarred ikka veel koristamata, eks seal ole muudki segadust. See on üldse kõige segasem koht aias.

9. Ja kui õues on kõik korras, jätkame toas. Lastetoas sai suurpuhastus juba tehtud aga elutuba on nagu küntud põld. Omast arust sai suvel koristatud ju ka aga praegu on küll selline tunne, et sai vist mingit haltuurat tehtud. See on see pooliku remondi süü. Jajahh, kõik on süüdi, välja arvatud mina, selle maja perenaine.
Kange tahtmine on minna tahatuppa ja tapeeti kratsima hakata. Ei tea, mis näo mees teeb kui tuleb koju ja tagatuba on elamiskõlbmatuks muudetud? Tema on ju see, kes peab selle siis jälle elamiskõlbulikuks tegema?
Et kuidas üldse peaks remonti tegema, nii et see tehtud ka saaks? Et kas (nagu HEA naine) ootaks paar aastat kuni abikaasa saab kõik oma mõtted ää mõlgutatud ja tuba mõõtnud ja materjalie kokku arvutanud jaa ... siis hakkame remontima või teeks (nii nagu TAVALINE naine) lihtsalt alguse ära. Mingite hormoonide mõjul läheks ükspäev närvi, lohistaks voodi ukseni (kaugemale ei jaksa juuuu!), viiks lillepotid teise tuppa ja kraabiks tapeedi maha. Tehtud! Ja siis (möirgab ja uriseb aga kaua see ikka kestab, eesti keskmine mees, see suht rahulik) vaadaku siis ise, et kuidas see korda saab.

Kindlasti jäi miskit kirja panemata. No umbes nädala pärast siis tshekib üle, et mis tehtud siis ja mis veel tegemata. Jõudu mulle!

6 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Jõudu jah! Ja remondiga tee just nii, nagu kirjeldasid. Ehkki meie majas on see remontija just naispool, pean ma just samamoodi asjadega algust tegema. Muidu aina mõlgutan ja mõlgutan...

luslyard - nonoh, kus siin sügisel see lustiaed enam, puha tööaed.

MUHEDIK ütles ...

Jõudu!
Õnneks on mul kõik aiatööd 99%lõppenud:)Nüüd ainult jalutan.
Igasugu istutamised juba ammugi unustatud,aga ikka kastab midagi:(. Kui nüüd veel niita ka laseks, võikski jalad seinale visata.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Vat huvitav jah! Meil sama teema! Lihtsalt ei lase niita! Nii kui mees vaba poisina kodus on, sajab nagu oavarrest, muul ajal veel ok
Sügisel on ikka lustiaega ka, eriti kui vihma sajab, siis on ju töötegemistega jokk

Kiku ütles ...

Jaa jõudu! Mul juba sibulad maha saadud, aga vat muud tööd vajavad veel tegemist!

kaaren ütles ...

Erinevatel põhjustel on minu aed juba peaaegu iseenesest talvevalmis, puudub ainult lumi:)
Remondist: Tegin alguse ära, viskasin mööbli välja. Nyyd olen plaatinud osa seintest ning maha võtnud osa veevärki. Ylipositiivne on see, et sain jagu hirmust lõigata tikksaega plaate (et lõikab kõveralt, lõhub plaadist pinde välja ning vibra teeb käed valusaks...)
Nii mõnegi asja puhul on tõhusam tegutseda stiilis "tehtud-mõeldud". Edu ning ilusat värvilõhnast sygist kõigile remondisõpradele!

Anonüümne ütles ...

We even mаnaged to play that new 1080p YouTube clip,
whiсh we've reviewed in detail alongside the Incredible S is the same as the Vi Peel and want to move to the floor. For babies being introduced to erotic massage methods. Michigan Advanced Aesthetics in Michigan, a premiere location for facial peels, that involve harsh chemicals put directly on or under the skin, making them best for oily complexions.

my webpage :: Erotic Massage London