esmaspäev, 6. detsember 2010

Külmakuulutajad platsis!


Täna hommikul olid leevikeste seltskond samuti köögiakna taga pruukosti võtmas. Nii et siis, no ma ei tea, läheb külmaks siis? Külmemaks veel kui praegu? Prrrrrrrr.
See linnumaja otse akna taga oli hea mõte. 99 % Näeb igasugu huvitavaid linnu-askeldusi. No näiteks üks hommik sõi tihaste kolmik kõhud kenasti täis ja siis hakkas lund lükkama. Ausõna, ma ei aja jama. Maja taga on jasmiinipõõsas, kus nad muidu istuvad kui kordamööda majakeses söömas käivad. Ja hakkasidki jasmiinipõõsa oksi puhtaks lükkama. Väikeste sammukestega mööda oksa edasi ja nokaga siuh-säuh vasakule-paremale mööda oksa. Nagu luuaga pühiti lumi oksalt maha. Kõik jämedamad oksad tehti puhtaks.
Ja neil on oma järjekord, mismoodi söömas käiakse. Tihased söövad enne kui varblased. Varblased ootavad seni põõsas kuni tihastel kõht täis ja huvi kadunud. Ja kui leevikesed tulid, lendasid nii tihased kui varblased üldse minema.
Ah jah, see 99% hea ja et mis see 1% on siis?
Kass lä'eb laisaks. Ainult vaatab akna taga linde, saab oma action'i vajaduse sealt kätte ja pärast sööb spets-kassitoitu ja magab.


Ja hiirtel on pidu! Närisid, kuramused, jahukotti augu. Oma viga ka natuke, mis ma jätsin jahukoti kapi otsa, kappi sisse oleks pidanud jätma! A ma arvasin, et mul mitu kassi, et mul hiireprobleemi pole.
Tutkit. Kassid on aga kassid on laisad.


Veeretavad lõngakerasid hiirte asemel. Palgalt maha?!

6 kommentaari:

iirisesõber ütles ...

Leevikesed? Mina ei ole oma aias leevikest kahel viimasel talvel näinud.Pidasin juba harulduseks.Teisi sulelisi on linnumajas pidevalt.Rähnki sage külaline.
Loodan sel aastal ikka leevikest ka näha.

Mariihen ütles ...

Meie lindude söögimajas oli eile samuti leevikesi näha. Imestama pani! Tavaliselt on meie kandis leevikesed natuke nagu kevadekuulutajate eest - nad ilmuvad meie kanti reeglina talve lõpu poole (veebruari teises pooles). Tänavu aga juba platsis! Ei tea, mida see tähendada võiks?

Meie paks isakass ei vaeva ennast hiirte püüdmisega. Kui mõni näriline lae peal liiga "raske sammuga" jookseb, siis kergitatakse pead, kortsutatakse kulmu ja põõnatakse rahus edasi. Ainult mõnikord ilmutab kass suuremeelselt ja toob kinni püütud hiire mulle (on isegi sussi sisse toppinud). :) Ise sellist roppu elajat see heas toitumuses ja läikivakarvaline "hiirekuningas" küll ei söö.

Eve Piibeleht ütles ...

Meie kass püüab hiiri küll ja toob näha ka, aga süüa mingisugust toortoitu Tema Kõrgeausus küll ei suvatse. Lae peal aga jooksevad hiired endistviisi, sinna kass ju ei pääse.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Tere, Iirisesõber! Tore kui aiablogijaid juurde tuleb!

See vist kodukasside viga tõesti. Mugavad

Köögikata ütles ...

Meie oma tassis suvi otsa naabrinaise ehmatuseks trepikotta laipu. Nüüd pole näinud, aga ega pole majas kohanud ka. Ükskord sõi ka, aga oksendas välja.
Leevikesi pole tänavu veel näinud ja meile eksib neid üldse harva.

Tsiil ütles ...

Leevikesi nägin minagi tänavu enne eelmist külma. Minu meelest tulevad nad siis linna toidu järele. Võib olla asi ka selles, et tänavu lumi varakult maas?

Mina ei saa kahjuks päris akna alla panna, ei pääse ligi ja liiga palju liigutakse, nad ei julge siis söömas käia, aga tore vaatepilt on see küll.
Tänase tuisuga saabus parv üleni kollaseid tegelasi.
Ja järjekord on neil tõesti. Nad ei lase end isegi linna varestel hirmutada, maja on just neile paras.